sonoo > diversen > Wat is Spearmint Oil?

  • Wat is Spearmint Oil?


  • Spearmint olie is een aromatische olie gewonnen uit de groene munt plant, formeel bekend als Mentha spicata . Net als andere leden van de familie munt, munt heeft een zeer kenmerkende geur en smaak, en kan worden gebruikt in een aantal manieren. Er zijn tal van culinaire toepassingen voor groene munt olie, en deze olie wordt ook gebruikt in alternatieve geneeskunde. Wereldwijd overvloedige hoeveelheden groene munt olie per jaar gebruikt, en vraag naar dit landbouwproduct consequent toe.

    wilt uitpakken groene munt olie, producenten gebruiken meestal stoom distillatie, waar de olie wordt gedwongen uit de bladeren met de toepassing van warmte om een essentiële olie. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd, en zijn meestal spaarzaam gebruikt. Daarentegen is spearmint extract gemaakt door inweken groene munt bladeren, bloemen en stengels in een oplosmiddel zoals alcohol, en het is veel meer mild. Veel supermarkten verkopen munt extract voor thuis koks.

    koken, groene munt olie wordt meestal gebruikt om smaak snoepjes. Het heeft een smaak vergelijkbaar met die van pepermunt, een ander bekend lid van de mint familie, maar het is iets minder scherp. Home koks vaak de voorkeur aan groene munt extract, munt gebruiken, omdat de olie zo geconcentreerd is dat het gemakkelijk is om een fout die resulteert in een onverteerbaar eindproduct te maken. Spearmint olie wordt ook gebruikt in tandpasta's en andere persoonlijke verzorgingsproducten als shampoo.

    Gebruikt voor groene munt olie in alternatieve geneeswijzen onder meer de opname van verdund groene munt olie voor de voedingswaarde van de olie, omdat het rijk aan vitaminen A en C. Spearmint olie is ook zeer effectief voor digestieve klachten, zoals winderigheid en diarree, en het werkt als een diureticum. De olie kan worden toegevoegd aan thee of gemengd in kruiden tincturen, maar het is van cruciaal belang om te onthouden dat het moet voor gebruik verdund worden, met slechts een paar druppels die op een bepaald moment. Het kan ook gebruikt worden in verdunde lokale preparaten voor de behandeling van hoofdhuid huidaandoeningen of geschubde huid.

    Aromatherapie beoefenaars ook gebruik maken van groene munt olie in hun werk, of het verspreiden ervan, of de toepassing ervan in verdunde vorm direct aan hun klanten. Het wordt gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, astma en vermoeidheid. Spearmint olie is milder dan pepermunt olie, zodat het soms wordt aanbevolen voor gebruik bij kinderen, die meer gevoelig zijn voor sterke smaken en geuren. Wanneer groene munt olie wordt gebruikt met kinderen, moet de dosis worden verminderd, en de olie moet sterk worden verdund.

    Sommige mensen liever voor de aankoop van groene munt olie die biologisch zijn geproduceerd, in plaats van conventioneel. Biologische groene munt olie meestal duurder zijn, maar het is geproduceerd op een wijze die is beter voor het milieu, en sommige consumenten het gevoel hebben dat de kosten het waard is.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel: