sonoo > gezondheid > Wat is Kataplexie?

  • Wat is Kataplexie?


  • Kataplexie is een neurologische aandoening, die mensen spiertonus en kracht verliezen voor een korte periode van tijd, meestal in reactie op een emotionele prikkel zoals angst, woede, lachen, of verrassing oorzaken. Deze voorwaarde wordt vaak geassocieerd met narcolepsie, een ernstige slaapstoornis, en is in feite beschouwd als een van de symptomen kenmerk van narcolepsie, hoewel kataplexie zelfstandig goed kunnen optreden. Het is belangrijk om de behandeling van kataplexie te zoeken, want het kan gevaarlijk zijn.

    De omvang van het verlies van spierkracht in kataplexie varieert. Sommige patiënten daadwerkelijk instorten, en hun vitale functies worden zo onregelmatig dat ze moeilijk te detecteren zijn. In andere gevallen, mensen gewoon zwak voelen, en hun kaken en ledematen kunnen slap gaan voor een moment. Wanneer kataplexie wordt geassocieerd met slaperigheid overdag, hallucinaties, en problemen met de REM-slaap, is het meestal een indicatie van narcolepsie.

    Tijdens een aanval van kataplexie, gemeenschappelijk is voor de visie te worden wazig, maar ook andere zintuigen kunnen intact. De meeste mensen, bijvoorbeeld, kan heel goed horen, en het gevoel raken, hoewel ze niet in staat zijn om te reageren omdat hun stemmen zijn onduidelijk, of omdat hun spieren verlamd effectief zijn geworden voor een moment. Het is een goed idee om bewust te zijn van deze instelling als u rond iemand die lijdt aan kataplexie, tijdens een ineenstorting, spreken in een rustgevende toon en uitleggen wat er gaande is, kan sterk worden gewaardeerd, ook als de patiënt niet kan uiten.

    Hoewel "Plexis" betekent "inbeslagneming" in het Grieks, kataplexie is niet een aanval, en het is niet gevaarlijk in en van zichzelf. Echter, als een aanval van kataplexie gebeurt op een ongelegen moment, bijvoorbeeld terwijl iemand rijdt, kan het een probleem. Kataplexie kan ook leiden tot sociale verlegenheid, en het kan maken de mensen aarzelen om te socialiseren en gaan. De neiging om emoties te vernietigen kunnen ontstaan in reactie op het besef dat kataplexie is verbonden met extreme emoties, die psychisch ongezond zijn.

    Verschillende medicijnen kunnen worden gebruikt voor de behandeling van kataplexie, en deze voorwaarde is meestal behandeld afzonderlijk van narcolepsie. Soms kan enkele medicijnen en dosering aanpassingen aan het juiste geneesmiddel voor kataplexie vinden, en hoewel dit kan frustrerend zijn, de toegenomen vrijheid wordt achteraf de moeite waard, in de ogen van veel patiënten. Tijdens de behandeling van kataplexie, is het gebruikelijk om te worden behandeld voor narcolepsie als goed, en soms narcolepsie behandeling kan een verbetering van kataplexie symptomen veroorzaken.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝