sonoo > gezondheid > Wat is een kwik thermometer?

 • Wat is een kwik thermometer?


 • kwik thermometer is een instrument dat wordt gebruikt voor het meten van de temperatuur. Gabriel Fahrenheit uitgevonden in 1714, en zijn basismodel is vandaag nog steeds gebruikt in de medische en niet-medische instellingen. Typisch een dergelijk apparaat is een glazen buis gevuld met kwik. De meerderheid van deze stof wordt gevonden in een metalen tip, die wordt gebruikt als een opwarming apparaat voor de thermometer.

  De meeste van deze thermometers houden tussen 0. 02 ounces (0,5 g) en 0,1 gram (3 gram), van kwik. Dik glas omhult het algemeen de temperatuur-gevoelige vloeibaar metaal. Wanneer een kwik thermometer buiten wordt geplaatst of in het lichaam, de metalen punt verwarmt en kwik strekt zich uit langs de lengte van de holle ruimte in de buis. Hogere temperaturen veroorzaken kwik om langer te groeien, terwijl de lage temperaturen veroorzaken te vallen. Deze thermometers zijn meestal gemarkeerd met een temperatuur lezingen op het Fahrenheit of Celsius schaal.

  Deze apparaten gewoonlijk worden gebruikt in de geneeskunde en meteorologie. Artsen gebruiken vaak de maximale kwik thermometer voor het meten van menselijke lichaamstemperatuur. Dit type kan zowel mondeling of anaal worden gebruikt.

  Een maximum kwik thermometer werkt op vrijwel dezelfde manier als een standaard thermometer, maar het kwik niet terug krimpen in het puntje bij het verwijderen van een warmtebron. Dit laat de temperatuur afgelezen waarden worden bewaard totdat kwik terug wordt gedwongen in het topje van middelpuntvliedende kracht, de thermometer of schudden met het hoofd wees naar de vloer. Stikstof gas in de glazen buis is wat houdt het kwik in de plaats.

  Een kwik thermometer kan ook worden gebruikt door meteorologen om de luchttemperatuur te meten. Standaard kwik bevriest bij -37. 89 ° F (-38,83 ° C). Om te meten temperaturen onder dit punt, zal meteorologen vaak kwik meng met thallium legering. Thallium verlaagt het vriespunt van -78 ° F (-61,1 ° C). Als kwik bevriest, kan stikstof worden gevangen achter het metaal waardoor de thermometer te stoppen met werken.

  Met alleen tussen 0. 02 ounces (0,5 g) en 0,1 gram (3 gram) van kwik in elke thermometer, gezondheidsrisico's van oraal consumptie worden verondersteld laag te zijn. Inademing van kwik op deze niveaus kan leiden tot gevaarlijke bijwerkingen, echter. Vanwege de gevaren van kwik vergiftiging, hebben veel landen in Europa gekozen voor kwik thermometers voor medisch gebruik te verbieden.

  De Verenigde Staten hebben niet verboden kwik thermometers in een medische setting. De Amerikaanse Academie van Kinderartsen en het Amerikaanse Environmental Protection Agency, hebben echter gesuggereerd alternatieve temperatuur-meettoestellen voor persoonlijk gebruik. Er zijn geen Amerikaanse verboden, als van de 202C op kwik thermometer gebruik in professionele medische instellingen.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝