sonoo > gezondheid > Wat is verkalking?

 • Wat is verkalking?


 • verkalking verwijst naar de opbouw van calcium of calcium zouten in weefsels waar het niet thuishoort. Dit resulteert vaak in de verharding van het weefsel, dat kan onaangename of gevaarlijke resultaten. Het is zeer gebruikelijk voor verkalking optreden in het borstweefsel, in de aorta-klep van het hart, en in de kransslagaders. Weefsel dat dood is of ontaardde kan ook worden beïnvloed door verkalking.

  borstweefsel, verkalking is een relatief gemeenschappelijk proces wordt gekenmerkt door de vorming van kalkafzetting. Dit kan veroorzaakt worden door eenvoudige veroudering, ontsteking, of door een vreemd voorwerp in het weefsel, zoals implantaten of hechtingen. Twee belangrijke vormen van verkalking gebeuren in borstweefsel: macrocalcifications en microverkalkingen. De eerste zijn vaak een gevolg van de degeneratie van borstweefsel dat gebeurt met de leeftijd, en zijn meestal niet een reden tot bezorgdheid. Deze deposito's worden grof van structuur, meestal presenteren bij vrouwen ouder dan 50 jaar.

  Zoals hun naam suggereert, microverkalkingen kleiner calcium deposito's. Deze kleine deposito aggregaat samen in clusters, en kan een indicatie zijn van borstkanker. De meeste andere vormen van verkalking plaats in het hart.

  De klep die leidt tot de aorta uit het hart is bijzonder gevoelig voor verkalking. Het was lang beschouwd als een onschuldige aandoening, maar later onderzoek suggereert dat het kan een aanwijzing dat de patiënt al een hart-en vaatziekten, zelfs in afwezigheid van andere symptomen. In de vroege stadia, de werking van de klep zelf is niet significant verminderde, maar het veroorzaakt vaak een hoorbaar hartgeruis. Advanced verkalking aorta heeft invloed op de klep, en kan dit doen in de mate dat het kan leiden tot pijn op de borst of zelfs een hartaanval.

  verkalking kan ook optreden in andere delen van het hart, zoals in de slagaders . In dit geval worden arteriële plaques bedekt met calcium deposito's die een brosse buitenste laag over de plaques te vormen. Oudere volwassenen zijn degenen die het meest vatbaar zijn verkalking van dit ras, vooral wanneer ze al belangrijke risicofactoren voor hart-en vaatziekten. Sommige tests kunnen meten van de hoeveelheid calcium dat aanwezig is in plaques, maar deze testen zijn relatief nieuw en zijn ernstig beperkt op hun eigen land.

  -Minder voorkomende vormen van verkalking kan voorkomen in bijna elk gebied van het lichaam. Dystrofische verkalking verwijst naar dat die optreedt als gevolg van minerale afzettingen niet veroorzaakt door een verhoogd calciumgehalte in het weefsel als geheel. Omgekeerd, indien gemeten worden verhoogd calciumgehalte in een weefsel, het calcium die precipitaten formulieren wat wordt genoemd een gemetastaseerd verkalking in overigens normaal weefsel.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝