sonoo > gezondheid > Wat zijn sommige zeldzame bloedgroep?

  • Wat zijn sommige zeldzame bloedgroep?


  • Binnen de ABO /Rhesus-factor-systemen die worden gebruikt om de meeste soorten bloed classificeren, zijn er verschillende zeldzame bloedgroep. De zeldzaamste is AB-, met minder dan een procent van de wereldbevolking met deze bloedgroep. B-en O-zijn ook zeer zeldzaam, elk goed voor minder dan 5% van de bevolking van de wereld. Er zijn echter meer dan 30 erkende bloed te typen systemen na deze fundamentele twee, waardoor er een overvloed van zeldzame bloedgroepen, waarvan sommige alleen voorkomen in een handjevol mensen.

    Bloedgroep wordt bepaald door de aanwezigheid van bepaalde antigenen in het bloed. De A-en B-antigenen zijn zeer vaak voor, waardoor het gemakkelijk om mensen te classificeren door antigeen die ze hebben, terwijl mensen met type O bloed noch antigeen hebben. De negatieve of positieve symbool na de bloedgroep wijst op de aanwezigheid of het ontbreken daarvan van de rhesus factor. Echter, dan kunnen andere antigenen A en B aanwezig zijn, en deze antigenen kunnen reageren met het bloed van bepaalde donors. Iemand met een zeldzame bloedgroep kunnen opduiken, bijvoorbeeld, de A +, maar hij of zij wellicht niet een ander antigeen, die zouden kunnen leiden tot een slechte reactie met A + donor bloed die deze antigeen bevatten.

    Mensen in de Bombay Blood Group gebrek A-en B-antigenen, die normaal plaats ze in de O groep, behalve dat ze H-antigeen, een stof die bij mensen met type O bloed ontbreekt. Dit betekent dat als ze worden toegediend met bloed van een O-donor, kunnen ze ziek worden. Deze bloedgroep wordt ook aangeduid als de "hh bloedgroep," en het is genoemd naar de regio van India waar het werd ontdekt.

    Enkele van de andere gebruikte antigenen in het bloed te typen zijn: D Factor, Factor C, E Factor, M Factor, S Factor, Le (a) Factor, Factor K, Fy (a) Factor, Jk (b) Factor, en Fy (b) Factor, onder anderen. Dit betekent dat iemand een bloedgroep zoals AB zou kunnen hebben-: Fy (b) -, K-. Als er bloed van een AB-negatieve donor die van de K-factor bevatte was transfusie, kan deze persoon ervaring een reactie. Soms zijn deze factoren worden aangeduid met namen, zoals in "Duffy Negatief" voor mensen die geen Fy (a) en Fy (b), verwijzing naar een specifieke patiënt die voor het eerst tentoongesteld de eigenschap.

    Bloedgroep is een erfelijke eigenschap, en veel zeldzame bloedgroepen zijn gevonden in specifieke gemeenschappen en etnische groepen. Afro-Amerikanen, bijvoorbeeld, lopen meer risico lopen Duffy Negatief. Daarom is het van belang is voor mensen uit alle etnische groepen om bloed te doneren, om de kans op het vinden van een passende donor te verhogen. Wanneer het bloed van meer dan 200 donoren moeten worden gescreend om een wedstrijd voor een patiënt te vinden, dat de patiënt heeft een bloedgroep die wordt beschouwd als zeldzaam, maar sommige mensen met een zeldzame bloedgroep zou gelukkig zijn om bloed, dat gepaard hen in een van 200 donaties vinden . Sommige mensen met een zeldzame bloedgroep bank hun eigen bloed op voorhand van chirurgische procedures om ervoor te zorgen dat het bloed beschikbaar is voor hen.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝