sonoo > industrie > Wat is de heupzenuw?

  • Wat is de heupzenuw?


  • De sciatic zenuw is de langste en dikste zenuw in het menselijk lichaam, het meten van iets minder dan een centimeter in de breedte, vergelijkend met de diameter van een vinger. De sciatic zenuw loopt van de onderrug, door het bekkengebied, en naar beneden door de heup en de achterkant van het been. De nervus ischiadicus zenuw is de belangrijkste leverancier van de benen, en takken naar voorziet in beweging en het gevoel aan de heup, bovenbeen, knie, kuit, enkel, voet en tenen. De nervus ischiadicus, ondanks zijn lengte en grootte, normaal gedraagt zich net als alle andere zenuwen, het stuurt signalen naar en van de spieren en de hersenen. Alle beweging en gevoel in de benen en voeten zijn afhankelijk van de goede werking van de nervus ischiadicus en zijn filialen.

    Wanneer de sciatic zenuw ontstoken raakt, geknepen, of gewond raakt, zijn de symptomen bekend als ischias. Een lastige heupzenuw resulteert in ischias kan leiden tot acute pijn ergens uit de onderrug en de heupen naar de voeten en tenen. Soms is de nervus ischiadicus kan worden of geperste vanwege een hernia in de onderrug. In zeldzame gevallen kan een tumor veroorzaken een gecomprimeerde ischiadicus zenuw. In deze ernstige gevallen kan, ischias resulteren in een verlies van gevoel of reflexen, en /of zwakte in de heupen en benen.

    Symptomen van ischias pijn kan omvatten, zoals krampen, branden, of schieten gewaarwordingen in de heup en dij, hoewel de pijn kan verlengen tot aan de voet en tenen. Deze symptomen kunnen worden verergerd door eenvoudige bewegingen, zoals hoesten, buigen, of gehurkte, die allemaal druk uitoefenen op de sciatic zenuw.

    Sciatica kan worden veroorzaakt door iets van een rugletsel naar een slechte houding. De aandoening komt zelden voor bij mensen onder de 30. Zwangere vrouwen hebben vaak last van ischias, zoals de nervus ischiadicus loopt direct onder de baarmoeder van de rug naar de benen. De ontwikkeling van baby zet druk op de nervus ischiadicus, wat resulteert in montage pijn in de loop van de zwangerschap.

    De behandeling van een pijnlijke ischiadicus zenuw begint met een anti-inflammatoire, zoals ibuprofen. Vaak wordt, zodra de ontsteking afneemt, neemt ook de pijn, dit is meestal het moment dat een arts zal zich uitstrekt, oefeningen, fysiotherapie en zelfs voor de opbouw van de spieren rond de sciatic zenuw. Herstel kan duren een tot drie maanden. Soms is de nervus ischiadicus zo gecomprimeerd dat een operatie nodig is om meer ruimte voor de zenuw te maken. Dit kan inhouden nieuwsgierige tot op het bot rondom de zenuw of het verwijderen van een gescheurde schijf. De meeste mensen herstellen volledig van ischias zonder chirurgische ingreep.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝