sonoo > kunst > Wat zijn Biopten?

  • Wat zijn Biopten?


  • biopsie is een medische test waarbij kleine monsters van weefsel, cellen of vloeistoffen worden geëxtraheerd uit het lichaam te worden onderzocht door een patholoog. Een microscoop wordt meestal gebruikt bij de behandeling van weefsel, hoewel vloeistof monsters meestal een chemische analyse ondergaan. Het primaire doel van biopten is kanker detectie. Kan echter ook biopsieën onthullen de aanwezigheid van inflammatoire en metabolische aandoeningen. Bovendien kunnen zij helpen de oorzaak van onvruchtbaarheid bij mannen, evenals wedstrijd donor weefsel voorafgaand aan een orgaantransplantatie.

    Er zijn verschillende soorten biopsie procedures. In een percutane biopsie, een naald en spuit voor het opvangen vloeistof en cel monsters. Deze procedure is ook bekend als een fijne naald aspiratie (FNA) en wordt vaak gebruikt om een borst biopsie uit te voeren. Andere soorten biopsieën uitgevoerd wanneer borstkanker wordt vermoed omvat een Core Needle Biopsy en Vacuum Assisted Biopsy. In deze procedures, worden weefselmonsters verzameld uit een vaste massa in een kern naald en, indien nodig meerdere monsters van dezelfde site, een speciale vacuüm techniek wordt toegepast.

    Chirurgische, of open biopsie wordt uitgevoerd onder narcose in een ziekenhuis, meestal in de operatiekamer. Tijdens deze procedure, hetgeen de gehele massa of een groot deel operatief wordt verwijderd voor analyse. Een variatie van deze procedure is de gesloten biopsie waarbij een kleine incisie wordt gemaakt en een kleine camera wordt geplaatst voor de visuele verkenning van de site. Dit helpt de chirurg om de beste locatie om een monster te nemen lokaliseren.

    Soms kunnen biopsieën worden uitgevoerd zonder dat u onder verdoving en een mes. In feite zijn de meeste huid biopten gedaan in het kantoor van een arts of kliniek op een poliklinische basis. Wanneer basaalcelcarcinoom wordt vermoed, kan de site worden bemonsterd door fijne naald aspireren, of door het verzamelen van epidermale cellen in een curettage biopsie. Zijn echter kleine melanomen beste gediagnosticeerd door excisional biopsie, waarbij de gehele massa is ingesneden en uitgepakt.

    Er is over het algemeen weinig bijwerking of risico betrokken bij biopsieën dan wordt op wacht om infectie te voorkomen op de site. Kan echter buitensporig bloeden worden van zorg. Om deze reden is het belangrijk om de clinicus van alle medicijnen die worden genomen, waaronder kruiden en andere voedingssupplementen informeren. In feite kan het nodig zijn om tijdelijk te stoppen met deze middelen om het risico van bloeden. Dat komt omdat sommige stoffen dun het bloed, waaronder veel kruiden, Warfarine (coumadin) en aspirine.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝