sonoo > reizen > Wat is Eagle Syndroom?

 • Wat is Eagle Syndroom?


 • Eagle syndroom is een medische aandoening waarbij de styloid proces is abnormaal lang, zich over 1. 18 in (30mm), en de stylohyoid ligament verkalking heeft ondergaan. Hoewel de precieze oorzaken blijven gedebatteerd, is Eagle-syndroom in verband gebracht met veroudering en trauma en komt vaker voor bij vrouwen dan mannen. De aandoening kan vertonen symptomen van chronische doffe pijn, of scherpe pijn bij het slikken, stretching de tong, of het draaien van de kop. Ongeveer 4% van de algemene bevolking hebben een langgerekte styloid proces, maar slechts 4-10% van deze patiënten vertonen symptomen, waardoor Eagle syndroom vrij zeldzaam.

  De term styloid proces heeft drie verschillende toepassingen in de anatomie: radius, ulna, en temporele. Eagle syndroom is bezig met de temporele styloid proces, een dunne bot dat uitsteekt naar beneden en naar buiten uit de basis van de temporele bot in de schedel, dicht bij het oor. De temporele styloid proces articuleert met verschillende spieren en zenuwen die helpen bij de controle van de tong en strottenhoofd. Het verbindt ook met de stylohyoid ligament, een bandje dat het styloid proces hecht aan de stylohyoideous spier, die de vloer van de mond controles.

  De precieze oorzaken van Eagle syndroom niet bekend, hoewel verschillende verklaringen zijn aangeboden. Het syndroom werd voor het eerst beschreven door dr. W. Watt Eagle, een KNO aan de Duke University in 1937. Hij geloofde chronische irritatie in de stylohyoid regio of littekenweefsel van een chirurgisch trauma kan veroorzaken ossificatie of verharding van het ligament en osteïtis, een aandoening waarbij botten groeien onregelmatig. Artsen hebben ook voorgesteld dat de verbening zich in Eagle syndroom is gekoppeld aan endocriene stoornissen bij postmenopauzale vrouwen. Anderen geloven dat Eagle syndroom kan het gevolg zijn van trauma veroorzaakt in de ontwikkelingsstadia van de styloid proces.

  Er zijn twee vormen van Eagle-syndroom, zoals voorgesteld door Eagle. De eerste, de "klassieke" vorm treedt op na een lokaal trauma of chirurgische stress, zoals van een tonsillectomie. De klassieke vorm presenteert symptomen van chronische, doffe pijn aan de zijkant van het hoofd getroffen, en in sommige gevallen een verdikking tussen het dak van de mond en de achterkant van de keel aan dezelfde kant. De druk op deze bult zal waarschijnlijk leiden tot meer pijn.

  De tweede vorm, bekend als "stylocarotid syndroom," treedt op wanneer de styloid proces is zo vervormd dat zij zich uitstrekt zijwaarts en comprimeert de interne of externe halsslagader. Een patiënt met de tweede vorm van Eagle syndroom kunnen ervaren pijn langs de slagader aan de ene kant van de nek bij het draaien van de kop, en pijn boven of onder het oog, afhankelijk van welke slagader wordt beïnvloed. Dit formulier is niet gerelateerd aan een geschiedenis van tonsillectomie.

  Als een patiënt deze symptomen vertoont, kan een arts de diagnose de patiënt door palperende (aanraken) de tip van de styloid proces en het bestellen van een x-ray wel een computertomografie (CT) scan. Artsen schrijven vaak anti-inflammatoire medicatie en pijn, maar als de zaak ernstig is, kan de patiënt nodig styloidectomy operatie om de problematische deel van de styloid proces te verwijderen. Chirurgie kan worden uitgevoerd vanaf de buitenkant van de hals (extraorale) of van binnen (intraorale), maar intraorale de voorkeur.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝