sonoo > voedsel > Wat is de oorzaak een Witte Tongue?

 • Wat is de oorzaak een Witte Tongue?


 • Er zijn veel verschillende dingen die kunnen leiden tot een witte tong. Sommige zijn goedaardig of kan gemakkelijk worden vastgesteld, kunnen anderen vereisen enige vorm van behandeling, en weer anderen kunnen aangeven voorlopers van kanker. De meeste van de tijd, wakker worden met een witte tong in de ochtend op een zeer incidentele basis zou kunnen wijzen op een behoefte aan een betere hygiëne praktijk. Het kan ook betekenen dat u een verkoudheid of allergie en ademen door je mond het grootste deel van de nacht, omdat mond ademhaling is een veel voorkomende oorzaak van witte tong.

  het algemeen is het af en toe witte tong, vooral wanneer de hele tong is wit (niet in de witte vlekken of patches), is te wijten aan kleine ontsteking van papillen, de kleine hobbels die jas je tong. Deze kunnen, zoals huidcellen, verzamel dingen als witte bloedcellen, stukjes van bacteriën en dergelijke en als gevolg daarvan, kijk gezwollen en wit in kleur. Deze voorwaarde kan worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne, uitdroging of kunnen worden chronisch voor rokers. Mensen die medicatie nemen die ervoor zorgen dat een droge mond witte tong kan tegenkomen op een vrij regelmatige basis, met symptomen wonende na hydraterende de mond in de ochtend.

  Een tong die eruit ziet witte vlekken kan wijzen op een andere aandoening, lijster, een type van orale infectie. Dit kan worden veroorzaakt als u onlangs antibiotica genomen, en het is niet ongebruikelijk bij zuigelingen en ouderen. Mensen met diabetes wellicht meer vatbaar voor spruw, en sommige orale inhaleermiddelen voor astma kan ook leiden tot de aandoening. Thrush vereist de behandeling en moet u uw zorgverstrekker als u het vermoeden.

  Een andere voorwaarde, leukoplakie, veroorzaakt witte vlekken op de tong. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen die roken of het gebruik tabaksproducten, en het moet zeker wijzen op een reis naar de dokter, omdat het kan worden gezien als een potentiële voorloper van mondkanker. Dit is niet altijd het geval is, en de voorwaarde kan worden opgelost als tabak-gedrag einde gebruikt.

  Lichen planus, een zeldzame aandoening kan huiduitslag veroorzaken witte strepen te verschijnen op de tong. Het kan voelen jeukende en u mag nemen nota van de uitslag die op andere delen van het lichaam, met name de op de polsen, onderarmen, midback en boven de enkels. De mond kan huiduitslag verschijnen de eerste plaats, en indien u merkt dat uw tong heeft, hetzij lacy witte strepen of patronen, je waarschijnlijk moeten dit bespreken met uw huisarts. Lichen planus kan ook het gevolg zijn van het gebruik van tabak, en kan oplossen als de persoon stopt met roken of kauwen beïnvloed.

  In de meeste gevallen, wordt de witte tong, benigne, of resultaten in omstandigheden die gemakkelijk worden behandeld. Goede mondhygiëne en stoppen met het gebruik van tabak kan ook nuttig zijn bij het voorkomen van het. Patches, Lacy strepen of patronen op de tong zijn een ander verhaal. Deze moeten worden beoordeeld door een arts om uit te sluiten van de bovengenoemde voorwaarden.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝