sonoo > wetenschap > Wat is een metaal allergie?

 • Wat is een metaal allergie?


 • Een metalen allergie is een allergie voor metalen, meestal verwezen betrekking tot sieraden, dat sommige mensen ervaren. Hoewel metaal allergieën kunnen worden aan verschillende soorten metaal, de meeste mensen deze allergie is een metalen genaamd nikkel. Metaal allergie komt vaker voor bij vrouwen, met een geschatte 12 procent van de vrouwen die allergisch voor nikkel, vergeleken met slechts 6 procent van de mannen.

  Een allergische reactie op nikkel kan een zeer irriterend en zelfs pijnlijke ervaring. Typisch de huid uitbreekt in een uitslag, bekend als eczeem, waar zij in contact komen met nikkel. De getroffen huid rood wordt, wordt het jeukende en meestal uitbreekt in pijnlijke vloeistof gevulde blaasjes. Deze vorm van eczeem is bekend als pompholyx.

  In het geval van gaatjes in de oren, symptomen van nikkel allergie hebben doorgaans betrekking op de oorlel zwelling rond de piercing, draaien rood en jeuk. Het gat meestal ook huilt een heldere, geelachtige vloeistof, een teken van infectie. Hoewel piercings soms kan besmet raken door andere oorzaken, symptomen en hardnekkige infecties die lijken te komen na het dragen van bepaalde oorbellen kan duiden op een metaal allergie.

  De reden waarom zo veel mensen zijn gevoelig voor allergieën is omdat nikkel nikkel neigt op te lossen in vocht, zouten vormen. Bijvoorbeeld, wanneer je in bad, wast je handen, of zweet terwijl u het dragen van sieraden die nikkel bevat, wordt de zouten vorm en de huid geïrriteerd. Nikkel is een sterk irriterend, en herhaald of voortgezet contact met nikkel kan de natuurlijke weerstand van het lichaam verzwakken bij mensen die gevoelig zijn voor metalen allegy.

  Interessant, oor piercing lijkt een persoon meer kans op een metalen te ontwikkelen allergie, die kunnen worden waarom de allergie is vaak gezien bij vrouwen dan bij mannen. Wanneer het oor is doorboord, een oorbel stoeterij is meestal links in het oor om het gat open te houden totdat de huid rond het heelt. Aangezien nikkel heeft de neiging om op te lossen met blootstelling aan vocht, en aangezien de piercing is in wezen een open wond totdat de huid geneest, de nikkel zouten in staat zijn om de bloedbaan komen en breken de natuurlijke weerstand van het lichaam.

  Voor mensen met een metalen allergie, is het mogelijk om nog juwelen dragen, maar een beetje extra zorg moet worden gegeven. Goedkope juwelen bijna altijd nikkel bevat, en moet worden vermeden. Ook sieraden die wordt gebracht als goud of zilver bevatten nikkel, omdat dit metaal vaak wordt toegevoegd aan goud en zilver om ze te harden. Zelfs schijnbaar onschadelijke voorwerpen, zoals de metalen knoppen op spijkerbroek, een gesp aan een horloge, en zelfs een met metaal beklede toetsen op een mobiele telefoon kan de huid irriteren, waar ze in contact komen met het.

  Er is geen allergie medicatie die kan genezen een metalen allergie, maar voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden om het ongemak te minimaliseren of te voorkomen. Elke keer dat de gebruiker merkt een huiduitslag ontwikkelen, moet de oorzaak worden verwijderd zo spoedig mogelijk. Topische steroïden kan een effectieve behandeling van allergie, maar moet worden voorgeschreven door een arts. Verzachtend crèmes bieden een andere vorm van behandeling, maar alles wat ze kunnen doen is om de jeuk van de uitslag te verlichten, niet te voorkomen. Afdekkappen kunnen worden gekocht voor earring studs om iemand in staat stellen met een metaal allergie voor goedkopere oorbellen dragen, maar de gemeenschappelijke aanpak van studs schilderij oorbel of ketting kettingen met duidelijke nagellak is niet aangeraden, zoals zweet en vocht zal snel ontbinden.

  Leven met een metaal allergie is moeilijk soms, omdat het de persoon om te anticiperen wanneer metaal in contact kunnen komen met hun huid lang genoeg is om een allergische reactie veroorzaken vereist. Maar met een beetje vooruitziende blik en planning, is het mogelijk voor iemand met een allergie voor metalen ongemak te vermijden en toch een normaal leven leiden.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝